Friday, November 25, 2011

Majoritatea contestatiilor la rezidentiat au fost solutionate

Candidatii la examenul de rezidentiat din acest an, nemultumiti de punctajul pe care l-au obtinut duminica, 20 noiembrie, si-au putut depune contestatiile, pe parcursul zilei de ieri, la sediile centrelor de examinare. Majoritatea contestatiilor au avut ca principala cerinta recorectarea lucrarilor, adica rescanarea grilelor, dupa cum ne-au explicat reprezentantii centrelor universitare.
La UMF Craiova au fost depuse un numar de 11 contestatii, toate avand ca principala nemultumire punctajul obtinut. "Au fost rescanate toate aceste grile, iar punctajele au ramas aceleasi. Sincer, era extrem de mica probabilitatea sa se schimbe, intrucat sistemul de scanare este unul foarte precis", ne-a declarat Mihai Caragea, director general administrativ la Rectoratul Universitatii craiovene si parte a echipei tehnice a examenului de rezidentiat de duminica.
Tot 11 contestatii, la Medicina Generala, au fost inainte si la UMF "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, privind punctajului obtinut dupa corectarea electronica efectuata la finalul probei de concurs. Potrivit prorectorului UMF Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Grigore Baciut, la specialitatea Medicina, pentru una din cele 200 de intrebari de concurs exista o contradictie in raspuns, data de consultarea de catre candidati a doua surse bibliografice diferite.
"Evaluam in acest moment aceasta situatie. Daca vom anula acesta intrebare, se va face o rectificare a punctajului maxim, care este de 920 de puncte pentru domeniul Medicina. La specialitatea Farmacie, maximul este de 868 de puncte, iar la Medicina dentara de 902 puncte. Pe aceste doua domenii nu au fost formulate contestatii. Dupa anuntarea rezultatelor finale se va face repartizarea celor admisi pe locuri si pe posturi. Cele mai multe locuri - 25 - sunt la Anestezie Terapie Intensiva", a explicat luni prof. dr. Grigore Baciut, citat de Agerpres, care la aceasta ora se afla in sedinta Senatului universitatii.
La UMF Targu-Mures au fost depuse trei contestatii, care insa nu au fost deocamdata solutionate. Potrivit reprezentantilor rectoratului din acest centru universitar, raspunsurile vor fi publicate in termen de 48 de ore, adica miercuri (23 noiembrie, n. red.). Se pare ca cei trei candidati nemultumiti nu au contestat intrebarile, ci au cerut doar recorectarea lucrarilor.
La UMF "Gr. T. Popa" din Iasi au fost depuse 24 de contestatii, care vizau, pe langa recorectarea punctajului, si cateva intrebari din grilele de concurs.
"Au fost solutionate toate cele 24 de contestatii si nu s-a modificat niciun punctaj. In ceea ce priveste intrebarile contestate, am stabilit ca nu erau greseli, ci doar anumite interpretari ale candidatilor", ne-a explicat prof. dr. Ioan Costea, prorector pe probleme sociale si studentesti in cadrul UMF Iasi, adaugand ca cel mai mare punctaj obtinut la Medicina Generala a fost 910.
La UMF Timisoara s-a modificat, nesemnificativ, un punctaj
Toate cele 23 de contestatii depuse la centrul universitar iesean au fost legate de recorectarea punctajelor. Dintre acestea, 19 au fost depuse la Medicina Generala si 4 la Medicina Dentara.
"Toate cele 23 de grile au fost rescanate, iar rezultatele au ramas aceleasi, cu o singura exceptie: un punctaj de 353 a fost modificat nesemnificativ la 354 sau 356", ne-a precizat Mariana Lazar, secretar sef la UMF Timisoara.
Punctajele maxime obtinute in centrul universitar timisorean au fost urmatoarele, potrivit spuselor secratarului sef: 884 la Medicina Generala, 802 la Medicina Dentara si 750 la Farmacie.
La UMF "Carol Davila" nu am reusit, pana la acesta ora sa obtinem numarul si situatia contestatiilor deoarece este in desfasurare o sedinta a Senatului universitatii, iar persoanele in masura sa comunice aceste date participa la aceasta sedinta. Ceea ce am reusit a aflam este ca solutionarea contestatiilor va fi afisata pe site-ul universitatii in aceasta seara. Vom reveni cu amanunte pe parcursul zilei de astazi.
Cele sase universitati de medicina si farmacie in care s-a defasurat descentralizat examenul de rezidentiat din acest an trebuie sa trimita rezultatele finale la Ministerul Sanatatii pana joi, 24 noiembrie, la ora 11.00. Ulterior, reprezentantii Ministerului vor trebui, in termen de 72 de ore, sa publice aceste clasamente. Cel putin asa este specificat intr-o adresa de la MS trimisa centrelor universitare.
Aflati parerile candidatilor privind gradul de dificultate al subiectele, accesand stirile "Cele mai dificile grile la rezidentiat 2011 au fost la Timisoara" si "Rezidentiat 2011: Detaliile au pus in incurcatura candidatii la Medicina Dentara".
Autor: Mirabela Viasu
Sursa: PaginaMedicala.ro

No comments:

Post a Comment